fbpx Рецепти | Дар от Боговете

Рецепти

Есенна полента торта с ябълки и круши

Полента (на италиански: Polenta) е традиционно италианско ястие, приготвено от царевично брашно, с мека структура, сродно с качамака и мамалигата.Широко разпространено ястие в северна Италия, особено в регионите Ломбардия и Фриули-Венеция Джулия. Популярно ястие е също в Швейцария, Хърватия и Словения.Традиционната полента се приготвя след смесването на гореща вода и царевично брашно в медно котле, след което се бърка в продължение на 40 минути или докато не се сгъсти достатъчно, за да се държи на лъжицата.


Сурова тарта с праскови, кокос и ленено семе

На санскрит кокосовата палма е позната под името „kalpa vriksha“, което означава „дървото, което дава всичко необходимо за живота“. Това название не е случайно. Любопитно е, че за да влезе вода в кокосовия орех, тя се просмуква между множество фибри и бива „филтрирана“ през черупката му в продължение на почти девет месеца. Така се образува кокосовото мляко, което е може би най-богатата на електролити напитка в природата. Младото кокосово мляко е много близко до човешката кръвна плазма, правейки го универсален донор.


Шоколадово Коледно пънче (Бъдник)

Някога на Бъдни вечер семейството се е събирало около трапезата, а в огнището е горял Бъдник. Френските сладкари са съхранили традицията и днес, като са пресъздали Коледното пънче под формата на десерт, т.нар. Bûche de Noël. Представлява шоколадово руло с крем, което е измазано с шоколад, наподобявайки шарка на дърво ( Бъдник). Зарадвайте близките си с този прекрасен символ на хармонията и плодородието. Изключително вкусно руло, което ще впечатли и най-претенциозния вкус.


Козуначена торта

След вкусните козунаци искаме да ви покажем една изключително вкусна Козуначена торта. Ако ви останат козунаци от голямото печене това е прекрасен начин да ги оползотворите. Тортата наподобява Тирамису по консистенция. Кремът е Забайон с маскарпоне и сметана, с лек дъх на портокал. Много нежна и мека торта, без печене на блатове. Препоръчвам ви непременно да използвате домашни яйца. Пригответе Забайона (сместа от жълтъци и захар) задължително на водна баня, за да минат яйцата все пак термична обработка. С домашни яйца кремът става наситено жълт на цвят.


Бадемови бисквити, гарнирани с топинг от рикота сирене и бял шоколад с ягодово сладко

Използваме отново прекрасния бял шоколад на Valhrona, сирене Рикота Zanetti и маслото на Elle & Vire. Бисквитките са много приятно хрупкави, с аромат на бадеми. Тестото е по-мазничко от бадемите, които пускат своето масло, при мелене. Затова го попийте леко с хартия след като го извадите от хладилника и поръсете с брашно, докато го разточвате, както и работния ви плот. Използвайте кръгла форма за сладки и след като ги прехвърлите в тавата с ръце ги оформете като яйца. Гарнирани с топинга бисквитките леко омекват и стават много вкусни!


Получаване с доставка

УДОБНА ДОСТАВКА ДО ВАШИЯ ДОМ

Избор на ден и час

За град София:

  • доставка със специализиран хладилен транспорт
     
  • възможност за избор на ден и час на доставката

 

За страната:

  • доставка по куриер със специализирана хладилна чанта
     
  • възможност за избор на ден и час на доставката
     

За поръчки направени до 11:00 часа, доставка в същия ден. Повече информация

 


Получаване от магазин

ПОРЪЧАЙТЕ И ВЗЕМЕТЕ ОТ МАГАЗИН

Магазин по избор

За град София:

  • за поръчки направени до 11:00 часа, получаване в същия ден
     
  • за поръчки направени след 11:00 часа, получаване на следващия ден

 

За страната:

  • можете да посетите нашия щанд "Le Plaisir" в гр. Варна (бул. Приморски парк II 482)

 

 

Получаване в предпочитан от Вас магазин между 13:00 и 19:00 часа (пон-съб)

 


Начин на плащане

В БРОЙ | С КАРТА | EPAY

100% сигурно плащане

За град София:

  • възможност за плащане в брой или с карта при доставка или получаване
     
  • възможност за плащане с карта през сайта

 

За страната:

  • плащане в брой или с карта при доставка или чрез един от методите на ePay през сайта

 

 

Възможно разминаване в отрязаното количество: ±10%. Повече информация

 


© 2021 Дар от Боговете ЕООД. Всички права запазени.