fbpx Талиата ди витело ( Tagliata di vitello) | Дар от Боговете

Талиата ди витело ( Tagliata di vitello)

  • Талиата ди витело ( Tagliata di vitello)
  • Талиата ди витело ( Tagliata di vitello)
  • Талиата ди витело ( Tagliata di vitello)
  • Талиата ди витело ( Tagliata di vitello)

Налични продукти в магазини Дар от Боговете:

Количество: 
1 бр.
Продукт: 
Пармиджано Реджано люспи 100 гр.
Количество: 
1 бр.
Количество: 
100 гр.

Съставки:

2 бр.
телешки тендърлойн стек (Maredo)
30 мл
Био зехтин (Costa d'Oro)
1 щип.
черен пипер
1 щип.
сол
1
стрък пресен розмарин, нарязан на ситно
3 скил
чесън
1
стрък пресен розмарин
2 бр.
кори от лимон
1
свежа рукола
1 опак.
пармиджано реджано на люспи (Zanetti)
100 гр
по желание сушени домати (Bio Organica)
Оценете тази рецепта: 
Назад към листата с рецепти

Инструкции


Загрейте тиган със зехтин. Когато е много горещ поставете стековете и ги обръщайте, с помощта на щипки, всеки 15 секунди, докато добият златиста коричка отвън, и нежна вътрешност. Гответе ги, по 2-3 минути от страна, за средно изпечени стекове. Поръсете от двете страни със сол, черен пипер и малко розмарин. Извадете ги на дъска да починат 5 минути. През това време в топлия зехтин сложете 3 небелени, леко притиснати скилидки, две кори от лимон, отрязани с белачка за картофи (леко ги стиснете с пръсти, за да освободят ароматите си) и един стрък пресен розмарин. След като поврат няколко минути прецедете сместа през цедка. С помощта на остър нож нарежете стека леко по диагонал на фини парчета. Поставете ги ветрилообразно в чиния и ги полейте леко с ароматния зехтин. С останалия зехтин овкусете руколата и я поставете върху месото. Поръсете с пармезан на люспи. Декорирайте с розмарин, скилидките, печен чесън и малко сушен домат, по желание. Поднесете топло.Да ви е сладко!

Бележки


Рецептата за това фантастично говеждо е на Хестън Блументал, английски световноизвестен Мишлен готвач. Горещо ви го препоръчвамe. Изпълнено е с аромати и вкусове. Оставя незабравим вкус в устата, особено поднесено с чаша, хубаво червено вино. Талиата ди витело е италианско ястие от фино, нарязани парчета телешко или говеждо месо, с рукола и люспи пармезан. Ароматният зехтин, който Хестън Блументал предлага буквално завършва цялото ястие. Той ароматизира соковете от печеното месо и горещия зехтин с чесън, розмарин и лимонова кора, прецежда го и полива месото и руколата с него. Божествено! Запленяващо, особено, когато месото е прясно,охладено и аржентинско - тендърлойн стек на Немската фирма Maredo. Висококачественото говеждо месо, което никога няма да ви подведе можете да откриете в магазините ни. За 2-3 минути от страна в тигана ще получите средно изпечено, хрупкаво отвън и крехко отвътре месо. Ястието е истинска италианска класика.

Препоръчани

Получаване с доставка

УДОБНА ДОСТАВКА ДО ВАШИЯ ДОМ

Избор на ден и час

За град София:

  • доставка със специализиран хладилен транспорт
     
  • възможност за избор на ден и час на доставката

 

За страната:

  • доставка по куриер със специализирана хладилна чанта
     
  • възможност за избор на ден и час на доставката
     

За поръчки направени до 11:00 часа, доставка в същия ден. Повече информация

 


Получаване от магазин

ПОРЪЧАЙТЕ И ВЗЕМЕТЕ ОТ МАГАЗИН

Магазин по избор

За град София:

  • за поръчки направени до 11:00 часа, получаване в същия ден
     
  • за поръчки направени след 11:00 часа, получаване на следващия ден

 

За страната:

  • можете да посетите нашия щанд "Le Plaisir" в гр. Варна (бул. Приморски парк II 482)

 

 

Получаване в предпочитан от Вас магазин между 13:00 и 19:00 часа (пон-съб)

 


Начин на плащане

В БРОЙ | С КАРТА | EPAY

100% сигурно плащане

За град София:

  • възможност за плащане в брой или с карта при доставка или получаване
     
  • възможност за плащане с карта през сайта

 

За страната:

  • плащане в брой или с карта при доставка или чрез един от методите на ePay през сайта

 

 

Възможно разминаване в отрязаното количество: ±10%. Повече информация

 


© 2021 Дар от Боговете ЕООД. Всички права запазени.