fbpx Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън | Дар от Боговете

Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън

  • Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън
  • Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън
  • Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън
  • Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън
  • Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън
  • Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън

Налични продукти в магазини Дар от Боговете:

Количество: 
1 бр.
Количество: 
1 бр.
Продукт: 
Бри Кьор де Лион
Количество: 
100 гр.

Съставки:

20 бр.
гъби (средно големи)
30 гр
Масло (Elle & Vire)
100 гр
Бри (Coeur de Lion )
1 щип.
черен пипер
1 щип.
сол
1 вр.
пресен лук
50 гр
Масло (Elle & Vire)
2 скил
чесън (големи)
1 вр.
магданоз
1⁄2 ч.
бяло вино Пино Гриджо (Tonon)
Оценете тази рецепта: 
Назад към листата с рецепти

Инструкции


Загрейте фурната на 200 градуса.Измийте добре гъбите и отстранете пънчетата им. Не ги хвърляйте. Може да ги задушите в масло за гарнитура на друго ястие или да ги сготвите в тиган, заедно с пилешки хапки. Разтопете маслото в тиган и сложете гъбите без пънчета. Разклатете тигана и ги обърнете, за минута, докато добият златист цвят. Прехвърлете ги в съд за печене. Поставете по парче сирене Бри във всяка гъба. В същия тиган стопете маслото и сложете нарязан на ситно пресен лук, чесън и магданоз. Налейте и бялото вино. Кипнете, след това намалете на бавен огън. С лъжица сложете от сместа върху всяка гъба. Поръсете с прясно смлян черен пипер и сол. Печете на 200 градуса, до готовност, докато сиренето се стопи, а гъбите са се изпекли. Поднесете топли.Да ви е сладко!

Бележки


Бри е меко френско сирене, приготвяно от краве мляко. Произвежда се в пити с диаметър 30 - 60 см. и дебелина 3 - 5 см. По - дебелите пити са с по - лошо качество, тъй като не узряват добре в средата, като същевременно презряват в края. Повърхността на брито е покрита с фина, бяла плесен, каято се яде, въпреки че няма характерен вкус. Самото сирене под плесеновата обвивка е с бледо - жълт, сламен цвят. Брито има нежен вкус, с лек гъбен аромат. При добро узряване се добавят и малко по - остри нотки.От 1980 г. бри е сертифицирано като сирене с контролиран произход– А.О.С. Защитени са 2 марки, водещи имената си от градовете, където се произвеждат - Бри де Мо (Brie de Meaux) и Бри де Мелен (Brie de Melun).

Препоръчани

Получаване с доставка

УДОБНА ДОСТАВКА ДО ВАШИЯ ДОМ

Избор на ден и час

За град София:

  • доставка със специализиран хладилен транспорт
     
  • възможност за избор на ден и час на доставката

 

За страната:

  • доставка по куриер със специализирана хладилна чанта
     
  • възможност за избор на ден и час на доставката
     

За поръчки направени до 11:00 часа, доставка в същия ден. Повече информация

 


Получаване от магазин

ПОРЪЧАЙТЕ И ВЗЕМЕТЕ ОТ МАГАЗИН

Магазин по избор

За град София:

  • за поръчки направени до 11:00 часа, получаване в същия ден
     
  • за поръчки направени след 11:00 часа, получаване на следващия ден

 

За страната:

  • можете да посетите нашия щанд "Le Plaisir" в гр. Варна (бул. Приморски парк II 482)

 

 

Получаване в предпочитан от Вас магазин между 13:00 и 19:00 часа (пон-съб)

 


Начин на плащане

В БРОЙ | С КАРТА | EPAY

100% сигурно плащане

За град София:

  • възможност за плащане в брой или с карта при доставка или получаване
     
  • възможност за плащане с карта през сайта

 

За страната:

  • плащане в брой или с карта при доставка или чрез един от методите на ePay през сайта

 

 

Възможно разминаване в отрязаното количество: ±10%. Повече информация

 


© 2021 Дар от Боговете ЕООД. Всички права запазени.